Norwegian Presence Milano

En av de utställningar som gjorde störst intryck på mig i Milano var "Norwegian Presance" i Lambrate området. Inte för att det var något nytt men för att jag gillar att man samlar norsk design och hantverk under ett tjusigt paraply i form av en sammanhållen utställning i färg och form. Som vi vet är ensam inte stark och det har norrmännen tagit fasta på och anlitat duktigt folk till styling och kommunikation.
 
Bild: Pressbilder fr Norwegian Presence
 
 
 
Förutom utmärkt design så finns få utställningslokaler som slår det forna industriområdets Lambrates. Högt i tak, rå betong och spännande arkitektur. Utställningen var fint sammanhållen och gjord av duktiga Kråkvik och D´orazio med den grundläggande idéen att utställningen skulle spegla Norge självt i färg, form och struktur. 
 
 
I entren  till den norska utställningen stod det personal och bjöd på jättegod lemonad och strax bredvid fanns en bemannad informationsdisk där man kunde hämta Jotuns färgtema för utställningen, informationskatalog om alstren och om man ville en plansch med ett grafiskt tryck. Jag lade själv beslag på den runda :-) Helhetsintrycket var snyggt, enkelt och välorganiserat! Heja Norge!
 
 
Och såklart fantastiskt genomarbetade och kvalitativa produkter som de här grymma träskålarna av Kristine Bjadaal i olika materialkombinationer.
 
Bild: Press Kristina Bjadaal
 
 
 
Och den här fina keramiken "Vei" från Sara Skotte.
 
Bild: Press Sara Skotte
 
 
Eller färgstarka textilier av Kristine Five Melvaer...
 
Bild: Charlotte Bladh
 
 
Kategori: