Vår och känsla

I dag en dryg en vecka efter Stockholm Design Week känns redan en analys av innehållet överflödigt, i stort sett alla inredningsbloggar av rang har redan i detalj  analyserat och vridit och vänt på varje tänkbar pressbild.  I stället vill  sammanfattar jag vilken känsla jag kommer att vilja förmedla i mitt jobb som inredare och stylist i vår och vad jag kommer att tänka på. 
 
Hållbart och "recycling" Ingen har väl missat att det är hållbarhet som gäller i år? Det finns nog inget företag som vågar låta uppdatera sina pressreleaser utan att ha med det ordet någonstans i texten. Som medveten konsument borde det vara lika självklart att tänka återanvändning "recycling" och inventera sina källarförråd innan man ger sig ut på jakt efter nytt möblemang. Även om inköpet kan motiveras med ordet hållbarhet är det inte alls säkert att man själv när denna trend bedarrat är lika intresserad av soffbordets hållbarhet på 30 år. Bättre att gräva i källaren och gå och köpa sig en trave slippapper och lite linoljefärg och sätta i gång om du frågar mig. PS Ska du ändå köpa något nytt så kan nåstan vadsomhelst av populära Emma Olbers för Tre Sekel vara ett alternativ :-). Handgjort, gediget och absolut hållbart.
 
Bilder: Patrik Engström
 
 
  
Stadsodling Något som inte går ur tiden på nästan lika länge verkar vara egenodling av grönsaker, kryddor och blomster. Då väldigt många bor i städer och hyfsat trångt kommer vi nog aldrig att till mans kunna bli som omåttligt populära "Mandelmanns" . Eller som landsbygdsbloggare som "Underbara Clara" som dessutom har rötter i Jokkmokk precis som jag själv.. Däremot tror jag att det kommer det att bli ännu mer av stadsodling eller som det kallas på trendspråk "Urban gardening". Det är dessutom omåttligt populärt med att dra upp sina egna ätbara plantor. från frö.  Innan juni månad är här kan jag nästan lova att du själv gett dig på det oavsett färg på fingrarna.
 
Bild: Coolstuff. Gör dina egna såkrukor av tidningspapper
 
 
 
 
 
Ton i ton När det kommer till färger så är det oavsett alltid "ton i ton" som gäller. Nästan lika trendigt som hållbarhet är att tänka att färgerna skall gå i varandra. Omåttligt populära och i mitt tycke fantastiska stylisten Lotta Agaton gör nämligen precis så i sina stylingar just nu och det är så det kommer att bli även i hemmen. Är det inte vitt på vitt som hos String så är det svart på svart som hos Swoon, grått på grått eller rosa som svagt går över i en rödare kulör. Jättesnyggt enligt mig! My cup of tea! Såg det på möbelmässan i Milano för några år sedan (2013) men då fastnade det inte riktigt, men nu så. 
 
Bild: String med styling vitt-vitt Lotta Agaton
 
 
 
Bild Kristoffer Johnsson med svart-svart styling Lotta Agaton
 
 
Rena linjer En annan sak jag gillar jättemycket just nu så är det de rena enkla och funktionella linjerna. Såg i någon av inredningstidningarna begreppet "Shakerism" och det är ju nästan pricken på. Uttrycket kommer från en frikyrkorörelse som kallar sig själva "Shakers" som är kända för sin enkla och avskalade livsstil. Till kategorin för absolut  Kinfolk  och jag är säker på att designinspirationen till den hypade boken  "The Kinfolk home" som grundaren av det numera framgångsrika livsstilsmärket kommer bland annat från shakerrörelsen. 
 
Bild: Uppslag från The Kinfolk home
 
 
 Bild: Norm Architects Shaker tray
 
 
Kategori:
Hildur:

Vilket bra inlägg! Jag känner mig själv alldeles matt efter förra veckan – en mix av intrycks-overload och en influensa som inte bryter ut. Men, en extra tumme upp från mig både gällande ton-i-ton-färgsättning och rena linjer.

Charlotte Bladh:

Tack Hildur <3!

Kommentera inlägget här: